12 Haziran 2012 Salı
Anzer Balını Ustalıgı
Anzer balı,Arıcılık kovanlardaki arıları çoğaltarak çok ve kaliteli bal ,arı sütü,polen,balmumu,ana arı,oğul,propolis,arı zehiri gibi arı ürünleri üretme sanatı ve arı malzemeleri bakım ve onarım işlerini yaparak gelir sağlama bilgi ve becerilerine dayanır.Kısacası arıcılık ,arıları insanların amaçları doğrultusunda kullanabilme ve yönetebilme sanatıdır diyebiliriz.Arıları kullanma sanatı olarak adlandırdığımız Arıcılık,iklim koşullarıyla çok ilgili olduğu için Özellikle Anzer Yaylası gibi kısıtlı bir coğrafyada,oldukça emek ve sabır isteyen bir iştir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder